Suomen Savustuspelletti

Näin käytät savustuspellettiä

Tässä ohjeessa savustamme kilon Saimaalta pyydettyjä muikkuja

Pelletti sopii niin avotulen savustusastiaan kuin sähkösavustimeen.

Suolaa peratut muikut merisuolalla tai hienolla suolalla. Anna maustua 0,5-1 tunti.
Käytä n. 0.5 dl savustuspellettiä. Muista säilyttää pakkaus kuivassa.
Ripottele pelletit savustimen pohjalle. Et tarvitse sokeria tai muutakaan lisäainetta
Muikut ladotaan vieri viereen. (tässä käytössä 2 ritilää allekain)
Laita muikut savustumaan, kansi tiukasti kiinni.  Tätä satsia savustettiin 12 min.
Ota pönttö pois tulelta ja varo kuumaa savua avatessasi kantta.
Ja eikun syömään.
Jäähtyneet, käytetyt pelletit voit hävittää haluamallasi tavalla.